Bütün Dertlerden, Bütün Belalardan Kurtaran En Etkili Dualar
Merhaba arkadaşlar.Günlük hayatımızda hepimizin bir sıkıntısı vardır. Bu sıkıntıları gidermek için namaz kılarız ve Allah’a zikir edip dua ederiz. Bazen dualarımızın kabul olmadığını sanarız ama aslında Allah’ın bizi sınavdan geçirdiğinin farkında olmayız. Allah bize sabretmeyi emretmiştir. Sabredersek elbet bir gün duamızın kabul olacağını emretmiştir. Biz de bu sebeple isyan etmeden derdimizden ve içine düştüğümüz sıkıntıdan kurtulmak için, kötü günlerin bitip iyi günlerin bir an önce bizi refaha dönüştürmesi için dua ederiz.
Dua ederken uyulması gereken bazı kurallarda vardır. Öncelikle abdestli olmanız gerekir. Bu duaları sabah namazından hemen sonra okursanız dualarınız daha çabuk kabul olacaktır. Sabah namazı hem bizim için, hem de ibadetimiz için en önemli namazdır. Bu namazda edilen dualar kabul olur. Dua ederken inanarak ve kalbimizden dua etmeliyiz. Allah sizi derdiniz var sa bir an önce o dertlerden kurtarmayı nasip etsin. Başınızdaki belaları bir an önce bitirsin. Kötülükleri, iyiliklerle değiştirsin. Allah ettiğiniz duaları kabul eylesin. Duasız kalmayın. Şimdi yazılarımıza geçelim. Bu yazıları uygulayıp güzel yorumlar aldığımız doğrudur.
İçindekiler
Dert ve Beladan Kurtulmak İçin Dua
Hadis-i şerifte buyuruldu ki, “Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duâsını okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Duâ şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn”. (15)
Yine hadis-i şerifte, “Sabah, kalkınca, üç kere Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim, (16)okuyana akşama kadar, hiç derd, belâ gelmez” buyuruldu.
“Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm.” (24) Duâsı da, ruhi hastalıklar ve bütün hastalıklar için okunur. Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavuşmak için beşyüz kere okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-ı şerîfe okuyup duâ etmelidir. Ayrıca şu duâ da okunmalıdır.
“Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü.” (52)
GÜNDE 101 KERE 101 GÜN OKUNACAK KÖTÜLÜK DUASI
Bu duayı edenler kötülüklerden kurtulup temiz ve refah bir hayat sürecektir.
DUA: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn”.
Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim,
“Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm.”
Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü.
Kötülükten Korunmak İçin Okunacak Dualar
-. Yahya b. Said şöyle rivayet eder: Halid b.Velid (r.a.), Resûlullah (s.a.v.)’e
«— Rüyamda korkuyorum.» dedi.Resûlullah (s.a.v.)’de şunları oku buyurdu: «Allah’ın gazabından, azabından, kullarının kötülüklerinden, şeytanların vesvesesinden ve benimle beraber bulunup bana zarar vermelerinden Allah’ın noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine sığınırım.»
-. Yahya b. Said’den: Resûlulîah (s.a.v.) geceleyin götürüldüğü bir yerde ateşten bir meşaleyle kendisini arayan bir cin gördü. Nereye dönse onu arıyordu. Cebrail kendisine:
«— Sana, okuduğun zaman ateşini söndürecek ve onu yüz üstü düşürecek bir kaç kelime öğreteyim mi?» dediğinde Resûlullah (s.a.v.):
«— Evet, Öğret» deyince Cebrail: «Şunları oku» dedi:
«Gökten inen azabından, yerden yükselen kötülüklerin şerrinden, Allah’ın, yerin altında ve üstünde yarattığı mahlûkların şerrinden, gece ve gündüzün fitnelerinden, gece ve gündüz meydana gelen hayırlı şeylerin dışındaki felaketlerden Allah’a ve onun noksanlıktan uzak, hiç bir iyinin ve kötünün ulaşamayacağı kelimelerine sığınırım.»
-. Ebû Hüreyre (r.a.) der ki: Eşlem kabilesinden bir adam: «— Ben bu gece uyumadım.» dedi. Resûlullah (s.a.v.): «— Neden?» diye sorunca:
«— Beni bir akrep soktu.»diye cevap verdi. Bunun üzerine Resûlullah (s.a.v.):
«— Eğer akşamleyin: Yarattığı şeylerin şerrinden, Allah’ın noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine sığınının, deseydin sana zarar veremezdi.» buyurdu.
-. Ka’kâ b. Hakîm’den: Ka’bül-Ahbar «Eğer söylediğim bir kaç kelime olmasaydı, yahudiler beni merkep yapacaklardı.» dedi. Kendisine:
«— O kelimeler nedir?» diye sorulduğunda, şöyle dedi:
«— Yaratıp çoğalttığı şeylerin şerrinden, kendisinden daha büyük bir şey olmayan Allah’a, hiçbir iyinin ve kötünün ulaşamı-yacağı noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine, Allah’ın bildiğim ve bilmediğim bütün güzel isimlerine sığınırım.»
YUNUS PEYGAMBERİN DERT DUASI
Hadis-i şerifte buyuruldu ki, “Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duâsını okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Duâ şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn”.
Yine hadis-i şerifte, “Sabah, kalkınca, üç kere Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim, okuyana akşama kadar, hiç derd, belâ gelmez” buyuruldu.
“Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm.” Duâsı da, ruhi hastalıklar ve bütün hastalıklar için okunur. Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavuşmak için beşyüz kerre okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-ı şerîfe okuyup duâ etmelidir. Ayrıca şu duâ da okunmalıdır.
“Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü.”
DERT,BELA VE HASTALIKLARDAN KURTULMAK İÇİN DUA
Okunuşu:
”Bismillahirrahmanirrahiym* Allahumme inni es’eluke bismikel a’zamil mektubi min nuri vechikel alel muebbed* Eddfümil bakıl muhalled*Fi kalbi nebiyyike ve rasulike Muhammed* Ve es’eluke bismikel
a’zamil vahıdi bi vahdetil ehad* El muteali an vahdetil kemmi vel aded*El mukaddesi an kulli ehad* Ve bi hakkı Bismillahirrahmanirrahiymi Kul huvellahu ehad* Allahussamed* Lem yelid ve lem yllled* Ve lem yekun lehu kufuven ehadun en tusalliye ala seyyidina muhammedin sırri hayatil vucud* Ves sebebil a’zami li kulli mevcud* Salaten tusebbitu fi kalbil iman* Ve tuhafizunil Kur’an* Ve teftehu li biha nural cennat* Ve nuran neıym* Ve nuran nezari ila vechikel Kerim* Ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”
Sırları:
Her gün bu salavatı şerifeyi (100) defa okuyan evliyalar zümresine dahil olur.
Düşman şerrinden korunmak için cumartesi gecesi(1000) okunur.
Kayboln ve çalınan bir şeyin bulunması için her gün (7) defa okunur.
Bir muradın olması için fakir fukaraya sadaka verilir.Daha sonra bu salavatı (100) defa okursan ve sevabını Hazreti Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in ruhuna hediye edersin ve muradını Allah Teâlâ’dan istersin.
Baş ağrısı,göz ağrısı ve vücut ağrıları için gül suyunun üzerine bu salavatı şerife fatiha süresi ile birlikte 7 defa okunur.Ve bu su ile ağrıyan yer üzerine masaj yapılırsa ağrılar Allah’ın izni ile ortadan kalkar.
Doğum anında zorluk çeken kadınların üzerine 7 def
a okunursa faydası görülücektir.
Ruhi hastalığın tedavisi için her gün (7) defa hastanın üzerine
okunur.
Unutkanlığın,heyecanın,psikolojik sıkıntının ve kalp ağrısının giderilmesi için hastanın her gün bu salavatı şerifeyi okumaya devam etmesi gerekir.Bu okuma anında hastanın buhurlanması faydalı olucaktır.
Peygamber(s.a.v)’i rüyada görmek istiyorsan ve dünyevi ve uhrevi bir konuda haberdar olmak istiyorsan yatmadan önce (100) defa bu salavat-ı şerifeyi oku kıbleye yönelerek yat.yatmadan önce gül yağı veya gül suyu sürün.Allah’ın izni ile muradının nail olduğunu göreceksin(S.Dâreyn)
Yorumlar
Henüz yorum yok.